Добре дошли в Erotika.bg. Сега получавате Безплатна и Дискретна доставка за всички продукти в сайта до офиси на Speedy. Ще поддържаме най-ниските цени в станата и ще се грижим за вашето удовлетворение. Станете част от нашата общност във Facebook, Twitter и Instagram.

Почистване и поддръжка на ТПЕ секс кукла

почистване-на-секс-кукла

Ръководство за почистване и поддръжка на ТПЕ секс кукла

1.Основна информация.
   1.1 Защо трябва да бъде почиствана секс куклата?
   1.2 Какви материали са необходими?
2 Почистване на отворите
   2.1 Почистване при премахващи се отвори
   2.2 Почистване при статични отвори
3. Измиване и подсушаване на отворите
   3.1 Измиване с вагинален иригатор
   3.2 Подсушаване
4. Цялостно измиване на тялото на секс куклата
   4.1 Почистване на перуката на куклата
   4.2 Измиване на тялото под душ или във вана
   4.3 Подсушаване на тялото на куклата
   4.4 Хидратиране с бебешко олио
   4.5 Пудрене с бебешка пудра
5. Съхранение на секс куклата
6. Подходящи дрехи за ТПЕ секс куклата
7. Полезни съвети

 Едно от най-важните неща за собствениците на секс кукла от ТПЕ е как тя трябва да бъде почиствана и поддържана. След като закупите секс кукла по ваш идеал от Erotika.bg сме сигурни, че искате тя да ви служи дълги години. В тази статия ще ви запознаем с всичко необходимо, за да осигурите дълъг живот на вашата ТПЕ красавица.

При неправилна поддържка кожата на секс куклата може да се оцвети, деформира или изцяло да бъде повредена. В тази връзка ви съветваме да се запознаете със съдържанието на тази статия.

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

С правилните инструменти няма да ви коства големи усилия, за да поддържате новата си реалистична секс кукла чиста и в перфектен вид. Ще ви дадем съвети и идеи, които ще помогнат за дълголетието на вашата красавица.

поддръжка-на-тпе-секс-кукла

1.1 Защо трябва да бъде почиствана секс кулата?

Процеса по почистване не отнема много време. След няколко опита ще го извършвате буквално за минута. Почистването на куклата е необходимо за да:

поддържате кожата свежа и приятна.
предотвратите разпространение на заболявания, в следствие на замърсяване.
предотвратите разкъсване на кожата.
се насладите на секс куклата си максимално дълъг период от време.

1.2 Какви материали са необходими?

Ето какъв набор от консумативи ви е необходим за поддръжка:

 • Гребен
 • Течен сапун, в най-добрия случай антибактериален
 • Студена или леко топла вода, но НЕ гореща, до 40 градуса  
 • Вагинален иригатор, наричан още дамски душ, вагинален душ, клизма
 • Мека кърпа, която не оставя влакна, като микрофибър е най-подходящият избор
 • Бебешка пудра, като най-добрият избор е „Пудра от царевично нишесте“
 • Бебешко олио
 • Лубрикант

ПОЧИСТВАНЕ НА ОТВОРИТЕ

 Секс куклите с височина над 100см. имат три отвора. Докато с душа можете да измиете цялото тяло на куклата, почистването на отворите е от съществено значение за вашето здраве. 

Почистването трябва да се прави всеки път след използване, за да се избегне развитието на бактерии в отворите или неприятни миризми.

В зависимост от избора, вашата кукла може да е снабдена с премахваща се вагина, което според нас не гарантира особено по-лесното почистване. 

2.1 Почистване при премахващи се отвори

При модел с премахваща се вагина, извадете модула след използване и го измийте директно под чешма или душ. Важно е да не забравяте, че кухината която остава в куклата също трябва да бъде почиствана, тъй като при използването там също може да проникне лубрикант.

premahvashta-se-vagina

2.2 Почистване при статични отвори

Тук нашият съвет е да подсушите веднага отворите след почистване с вагинален душ, тъй като влагата е предпоставка за развитие на микроби.

почистване на статичен отвор на секс кукла

ИЗМИВАНЕ И ПОДСУШАВАНЕ НА ОТВОРИТЕ

Тези инструменти ще ви помогнат правилно да почистите отворите на вашата секс кукла. Те също така ще направят живота ви много по-лесен.

3.1 Измиване с вагинален иригатор (дамски душ)

(Иригатор ще получите в комплекта на всяка секс куклата)

Почистването с дамски душ може да се направи директно на мястото, където сте използвали куклата. Оставете секс куклата по гръб, подложете кърпа под отвора, за да попие водата след отмиването. Можете да напълните иригатора с течен сапун разреден в марна (не гореща) вода.  Вкарайте душа в отвора и стиснете, за да се отмие лубриканта.

дамски вагинален душ

3.2 Подсушаване

За подсушаване да отвора след вагинален душ можете да използвате мека четка с дълга дръжка за почистване на бутилки. Просто материалът на четката трябва да бъде мек и абсорбиращ. За такава четка може да проверите за наличност при нас. Алтернативен метод за подсушаване е микрофибърна кърпа, която не отделя власинки + пинсета, хирургически клещи или друг вид остри клещи, на които да увиете микрофибърната кърпа и да подсушите отвора. Просто трябва да внимавате да няма непокрита метална част, която да нарани вътрешността.

chetka-za-pochistvane-na-seks-igrachkimikrofibarna-karpa-pinseta

ЦЯЛОСТНО ИЗМИВАНЕ НА ТЯЛОТО НА КУКЛАТА

4.1 Почистване на перуката на куклата

Перуките могат да се измиват с вода и шампоан. Те могат да бъдат подсушени със сешоар, стига да са отделно от куклата. След това просто ги срешете, за да добият красив вид.

Измиване на перука

4.2 Измиване на тялото под душ или във вана

При използване на обилно количество вода имайте в предвид следното:

 • Топлата вода може лесно да повреди вашата кукла, ето защо съветваме да използвате вода със не особено висока температура.
 • Не поставяйте главата под душа или под вода. Това не бива да се прави, защото част от водата може да проникне между металния скелет и ТПЕ кожата, което след няколко повторения може да доведе до ръжда на скелета и нараняване на ТПЕ материала отвътре.
 • Другата неприятност, която може да се получи е, ако вашата кукла има гласова система. Говорителят или електронните компоненти могат да бъдат повредени вместо еротични звуци, куклата ви може да започне да „джавка“.
 • За да запазите областта на врата суха (мястото където е сглобката на главата и тялото), можете да използвате фолио или найлонова торбичка, свалете цялата глава и увийте отвора. Също вариант е да увиете цялата глава до раменете, но тогава може да увредите грима по лицето.
 • Внимавайте с ръбовете в банята. Там има много места, които могат да разкъсат кожата на куклата при изтърване или поставяне на неподходящо място.
 • При нанасяне на сапун не използвайте драскащи или твърди гъби. Най-добрият вариант е да нанасяте сапуна чрез дланите си.
 • Ако вашата кукла е оборудвана с подгряваща система, пазете областта на буксата суха, при включване в напрежение влагата може да бъде опасна дори за вас.
  НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ сешоар за подсушаването!
  почистване-измиване-на-секс-кукла

4.3 Подсушаване на тялото на куклата

Както вече споменахме, не бива да се използва нищо в горещ въздух за подсушаването. Топлината може да стопи или да повреди вашата секс кукла.

Препоръчваме да използвате отново кърпа от микрофибър.

След като измиете тялото на куклата оставете я в легнало положение, за да избегнете падане и попийте водата с микрофибър.

4.4 Хидратиране с бебешко олио

След измиването с вода и подсушаването е хубаво ТПЕ кожата да бъде хидратирана с бебешко олио. Това ще пази кожата блестяща и гъвкава. Препоръчителното хидратиране на кожата се прави веднъж на два месеца. Особено важно е да бъдат хидратирани частите по сгъвките на куклата (меду краката, задните части, коленете, лактите), но най-добрият вариант е да мажете цялото тяло. ТПЕ абсорбира бебешкото олио за около 1 час. Добре е оставите куклата около 2 часа, за да абсорбира максимално.

bebeshko-olio-seks-kukli

4.5 Пудрене с бебешка пудра

След като сте хидратирали с бебешкото олио е необходимо ТПЕ кожата да бъде напудрена. При този процес наблягаме на това, че куклата трябва да бъде 100% суха. Пудрата се използва, тъй като с времето се отделя минимално количество олио, което може да направи кожата лепкава. Правете пудрене всеки път след измиване и хидратиране с олио. Пудрата се нанася лесно с кърпа. Най-добрият вариант на пудра е „Бебешка пудра от царевично нишесте“, но и всякакъв друг вид ще ви свърши работа.

бебешка-пудра-секс-кукла

СЪХРАНЕНИЕ НА СЕКС КУКЛАТА

След като приключите с използването и почистването на куклата, трябва да се уверите, че я съхранявате правилно. Никога не съхранявайте куклата в близост до прозорци и влажни места. Уверете се, че отворите са напълно подсушени. По време на съхранение не оставяйте тялото в огъната или свита позиция защото ТПЕ кожата ще бъде под напрежение. Най-добрата позиция на тялото е тази, в която я получавате при покупката от нас. Ако използвате цветни, тъмни или прилепнали дрехи трябва да ги премахнете преди да я приберете за съхранение, тъй като ТПЕ има абсорбиращо свойство и може да бъде оцветен.

Можете да изберете да съхранявате куклата си в:

 • В гардероб с закачалка (ще ви е необходима кука с резба за тялото).
      Оригинална кука може да поръчате от нас или с малко креативност да си направите сами.
 • В оригиналната кутия
 • В достатъчно голяма ракла, без да има натиск от други предмети

ПОДХОДЯЩИ ДРЕХИ ЗА ТПЕ СЕКС КУКЛАТА

Секс куклата може да бъде обличана по ваше желание, но трябва да имате предвид следните неща:

Най-подходящите дрехи за ТПЕ кукли са леките материи в светли цветове.
Избягвайте прекалено впити и евтини цветни материи, който могат да деформират или оцветят кожата.
Важно е да не съхранявате куклата за дълго време, облечена в тъмни и вталени дрехи.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

Докато поддържате куклата си чиста, не забравяйте за вашата хигиена. Естествените масла и потта на телата ни могат да повредят кожата на куклата във времето.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да гарантирате, че куклата ви е добре поддържана:

 • Никога не позволявайте TPE да влиза в контакт със силикон. Химичните реакции ще доведат до нейното разграждане.
 • Ако притежавате силиконова и TPE кукла трябва да ги съхранявате отделно.
 • Директното излагане на слънце може да съсипе кожата на вашата кукла и да я изсуши.
 • Удар както и силен натиск могат да повредят ставите на скелета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Erotika.bg използва бисквитки, за да оптимизира работата си с вашия браузър. За нормалната работа на сайта е необходимо вашето съгласие за използване на бисквитки. При нужда от допълнителна информация прочетете нашата политика за използване на бисквитки. Благодарим ви.